Collectieve zorgverzekering

De universiteit heeft een overeenkomst voor de collectieve zorgverzekering met Zorg en Zekerheid afgesloten. Zolang je bent ingeschreven aan de Universiteit Leiden en hier collegegeld betaalt, kan je deelnemen aan de collectieve zorgverzekering.

Wil je ook gebruik maken van de collectieve zorgverzekering bij Zorg en Zekerheid? Dat kan. Studenten profiteren van de goede afspraken die wij voor jou hebben gemaakt. Je kunt kiezen uit speciaal op maat gemaakte aanvullende verzekeringen en je ontvangt 10% korting op de basisverzekering en 15% korting op de aanvullende verzekering van jouw keuze.

Nieuwe verzekerden ontvangen zelfs 10% extra instapkorting op de aanvullende verzekering. Je korting op de aanvullende verzekering voor 2016 loopt dan op tot 25%! Je kunt aan het einde van het jaar eenvoudig overstappen.

Je verzekeringszaken regel je gemakkelijk online via MijnZZ. Als je gebruik maakt van MijnZZ en je premie via automatisch incasso betaalt krijg je ook nog 3% internetkorting op de aanvullende verzekering.

Haal meer uit je zorgverzekering via Universiteit Leiden


Beëindigen studie/inschrijving

Zodra de inschrijving aan de Universiteit Leiden stopt, vervalt ook het recht op deelname. In dat geval wordt de verzekering voortgezet zonder collectiviteitskorting.

Je bent verplicht om dit bij de verzekeraar te melden en je blijft zelf verantwoordelijk voor de juiste registratie bij de verzekeraar. Als bij een steekproef blijkt dat je ten onrechte nog de collectiviteitskorting krijgt, mag de verzekeraar een navordering doen voor de te weinig betaalde premie.

Laatst Gewijzigd: 26-10-2015