Sportfaciliteiten

Er is volop gelegenheid om in Leiden je batterij op te laden. Aan de Universiteit kun je een groot aantal sporten beoefenen, zowel recreatief als op competitieve basis. of je nu gezellig wilt sporten bij een vereniging of individueel wilt fitnessen op de tijd die jou uitkomt: het kan allemaal in Leiden.

Universitair Sportcentrum

Het Universitair Sportcentrum (USC) biedt de keuze uit meer dan 55 verschillende sporten. Bovendien zijn er twee goed geoutilleerde fitnessruimtes, verspreidt over Leiden. Dus kom lekker sporten, individueel of samen met je medestudenten. Recreatief of in competitieverband. Het sportcentrum is er voor universitaire studenten, hbo-studenten, promovendi, aio’s, oio’s en personeel van de Universiteit Leiden en van het LUMC.

Accommodatie
De accommodaties van het Universitair Sportcentrum zijn volledig vernieuwd. Het hoofdcomplex dat officieel heropend is in mei 2013 herbergt een grote sporthal, twee gymzalen voorzien van een groot aantal trainingstoestellen, een danszaal, een budo zaal, een multifunctionele zaal,  een grote fitnessruimte voorzien van cardio- en krachtapparatuur en een spinningzaal. Buiten heeft het Universitair Sportcentrum de beschikking over maar liefst 8 tennisbanen, 2 beachvolleybalvelden, een hockeyveld en een voetbalveld gecombineerd met een rugbyveld. Begin 2013 zijn deze nieuwe sportvelden officieel in gebruik genomen. Met pace 2 gecertificeerde smashcourt tennisbanen en het fifa 2 star gecertificeerde voetbalveld zijn zij de modernste in hun soort. Met de opening van de “nieuwe” Plexfit in het centrum van Leiden is er sinds augustus 2014 de mogelijkheid om functioneel te trainen, circuit trainingen volgen en kan men hier nu ook groepstrainingen volgen. Het circuit bestaat uit verschillende functionele trainingsoefeningen waarbij gebruik gemaakt wordt van onder andere de Kettle Bell, Corebag, Battle Rope en Aero-Sling. Trainen volgens dagelijkse bewegingspatronen is een effectieve manier om het lichaam te versterken en handelingen in het dagelijks leven te vergemakkelijken. Daarnaast is het goed om af te slanken, een gespierder lichaam te krijgen en overall een beter figuur te creëren.

Universitair Sportcentrum


Sportverenigingen

Voor bijna iedere sport is er wel een studentensportvereniging. Dat kan SKC zijn, de volleybalvereniging. Of de LSD, dat staat voor Leidse Studenten Duikvereniging. De watersportverenigingen, die tegenwoordig los van het sportcentrum actief zijn, hebben een prachtig nieuw gebouw aan het water van de Dwarswetering.  Een ideale locatie! Studentensportverenigingen organiseren feesten, sportweekenden, borrelavonden en andere gezellige activiteiten.

Ga naar het sportaanbod en selecteer 'verenigingssport'.


Studeren en topsport

Voor studenten die hun studie combineren met sporten op hoog niveau is extra ondersteuning en begeleiding mogelijk. Kijk voor meer informatie op studeren en topsport.


Laatst Gewijzigd: 13-01-2015