Cursus Mondeling presenteren

Presentaties geven voor groepen of volle zalen bezorgt veel mensen spanning en in het ergste geval slapeloze nachten. Presenteren kan inderdaad spannend zijn, maar het is ook te leren. Het is vooral een kwestie van goed voorbereiden en vaak doen.

In deze cursus, bestaande uit 4 bijeenkomsten, ga je praktisch aan de slag met het geven van presentaties. Tijdens één van de bijeenkomsten geef je een presentatie, soms over een gekozen onderwerp, dan weer over een toebedeeld onderwerp. Je leert hoe je de aandacht van het publiek kunt pakken en vasthouden. Ook het opbouwen van een presentatie komt aan de orde: waar laat je welke informatie? Wat vertel je wel en wat kun je beter weglaten? Wat moet blijven hangen bij het publiek?

Naast bovengenoemde onderwerpen besteden we ook aandacht aan stemgebruik, uitstraling en houding. Jij bent immers de boodschapper. Je leert de krachtige kanten van jezelf te benutten en zo je presentatie optimaal voor het voetlicht te brengen.

De cursus combineert theorie met veel praktische oefeningen. Op basis van de feedback krijg je direct de mogelijkheid om te experimenteren met andere manieren om je verhaal te vertellen.

Wie mag meedoen?

Studenten die ingeschreven zijn aan de Universiteit Leiden.

Datum, kosten en locatie

Data: Workshop staat (nog) niet ingepland
Kosten: 25 euro
Deelnemers: Maximaal 8 personen
Aanmelden: Je kunt je aanmelden via het inloopspreekuur van de studentenpsychologen van maandag tot en met vrijdag van 11.00-11.45 uur. Melden bij de balie van PITSstop in Studentencentrum Plexus.

Laatst Gewijzigd: 27-09-2016