Scriptieondersteuningsgroep

Zit je in de afstudeerfase en voel je je hierin geblokkeerd of loop je tegen problemen aan? Is de gedachte aan afstuderen stressvol en heb je het er maar liever niet over? Ga je contacten over dit soort onderwerpen uit de weg? Dan kan de ‘Scriptieondersteuningsgroep'goede groep voor jou zijn.
Bijeenkomsten vinden wekelijks plaats.

Programma

Een terugkerend onderdeel van deze oplossingsgerichte groep is het bijhouden van wat er de afgelopen week beter is gegaan, hoe je dit uit kunt bouwen en plannen wat je de komende week wilt gaan doen.
Het ontwikkelen van strategieën om om te leren gaan met de moeilijke fase van het afstuderen zal een vaak terugkerend onderdeel zijn.
Ook komt aan de orde hoe om te gaan met begeleiders en beoordelaars. Daarnaast is er ruim aandacht voor de betekenis die dit afstuderen heeft en hoe je je voorbereidt op het leven na de studie.

Deelname

Aan deelname aan de groep zijn de volgende voorwaarden verbonden:

  • bij aanvang insturen van jouw (leer-)doelen
  • registreren van je studeergedrag;
  • elke week tijdig aanwezig zijn (als je een keer niet aanwezig kunt zijn, dan moet dit (ruim) van te voren aangegeven worden)

Wie mag er meedoen?

Studenten die ingeschreven zijn aan de Universiteit Leiden.

Kosten en locatie

Kosten: € 25
Locatie: Studentencentrum Plexus, Kaiserstraat 25 in Leiden 

Aanmelden

Meld je aan via het open spreekuur van de studentenpsychologen. Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding. Bij overintekening kun je op een wachtlijst geplaatst worden, of individuele begeleiding krijgen.

Laatst Gewijzigd: 02-09-2016