Studievaardigheden en studiemanagement

Begeleidingsgroep voor hoogbegaafde studenten

Men spreekt over het algemeen over hoogbegaafdheid als een combinatie van een IQ dat hoger ligt dan gemiddeld (als grens wordt meestal aangehouden boven de 130), gekoppeld aan een veelzijdige en vaak creatieve manier van denken en werken.


Workshop Mindmapping

Als student krijg je op je pad een hoop informatie te verwerken. De workshop Mindmappen leert je effectief om te gaan met die berg aan informatie, zodat je tijdens je studie minder hoeft te stressen.


Workshop Snellezen

Zie je op tegen die stapel studieboeken die op je ligt te wachten? Wil je efficienter studeren? Kom dan naar deze workshop voor een introductie in het snellezen.


Workshop Time Management

De workshop timemanagement is bedoeld voor studenten die het moeilijk vinden een goede verdeling van studie- en vrije tijd te vinden, op tijd te beginnen en geregeld te studeren.


Workshop Tentamenzelfvertrouwen

De workshop “tentamenzelfvertrouwen” is bedoeld voor studenten die tijdens hun tentamenperiodes veel last hebben van spanning, tentamenstress en/of bang zijn om te falen.


Workshop scriptieschrijven: do's and don'ts

Ben jij er aan toe om met je scriptie aan de slag te gaan? En weet je niet zo goed hoe je dat het beste aan kunt pakken? Dan kan de workshop ‘scriptieschrijven do’s en don’ts je helpen goed beslagen ten ijs te komen.


Cursus Mondeling presenteren

Presentaties geven voor groepen of volle zalen bezorgt veel mensen spanning en in het ergste geval slapeloze nachten. Presenteren kan inderdaad spannend zijn, maar het is ook te leren. Het is vooral een kwestie van goed voorbereiden en vaak doen.


Faalangstreductietraining

Pak faalangst aan! Veel studenten ervaren stress bij het leren van tentamens, houden van een referaat of het schrijven van een essay als onaangenaam. Als spanningen over de studie je belemmeren in het behalen van goede resultaten kan de faalangstreductietraining je ondersteuning bieden om anders met stress om te gaan.


Relaxation Hour

Merk je dat je veel piekert over je studie? Ben je vaak gespannen en nerveus? Heb je last van blackouts op tentamens? Slaap je moeilijk? Dan kan deze training je hierbij helpen.