Persoonlijke problemen aanpakken

Wanneer je te maken hebt met persoonlijke problemen waar je veel last van hebt, is het raadzaam daar wat aan te doen.

Persoonlijke problemen waar je tegenaan kunt lopen zijn bijvoorbeeld:

Steun zoeken

Door te praten met en steun te zoeken bij mensen in je omgeving, kan er al veel verbetering optreden in hoe je je voelt.

Informatie en zelfhulp

In de zelfhulpbibliotheek van PITSstop vind je uitgebreide informatie over persoonlijke problemen en zelfhulp. Er zijn artikelen en folders om mee te nemen en er zijn boeken die je kunt lenen. Bekijk voor onderwerpen en beschikbare boeken de catalogi van de zelfhulpbibliotheek.

Hulp van de studentenpsychologen

Merk je dat je meer hulp nodig hebt, ondanks de stappen die je zelf hebt genomen om je problemen op te lossen, dan kunnen de studentenpsychologen je mogelijk verder helpen bij het oplossen van je problemen en het vinden van de juiste hulp.

Actie ondernemen bij studievertraging

Onderneem tijdig actie indien er sprake is van studievertraging. Zorg altijd dat je problemen die tot studievertraging (kunnen) leiden tijdig meldt bij je studieadviseur.
Lees over de consequenties voor het studieadvies als je in het eerste of tweede jaar van je studie zit (voor deeltijd studenten geldt dit voor het tweede en derde jaar van de studie) en lees over de consequenties voor je studiefinanciering als je nog een prestatiebeurs ontvangt.

Laatst Gewijzigd: 22-03-2016