Diversiteitssymposium biedt interessante workshops

Op het universitaire diversiteitssymposium 'The making of an inclusive Leiden University. Do's and Don'ts' op 1 december worden vier interessante workshops aangeboden. Ook wordt de Van Bergenprijs uitgereikt. Zorg dat je erbij bent!

Van Bergenprijs

Het diversiteitssymposium is ook de gelegenheid waarbij de Van Bergenprijs wordt uitgereikt. Meer dan tien studenten/medewerkers dienden een idee in om internationale en Nederlandse studenten bijeen te brengen.

Wie gaat er met de eer en de geldprijs vandoor? 5000 euro om het idee uit te voeren.


De vier workshops

LU Pride
LU Pride, het platform dat open staat voor alle LGBTQ studenten, alumni, medewerkers en vrienden van de Leidse universiteit, geeft een workshop over de ‘roze olifant’.  Hoe erken je die in de kamer, hoe pak je discriminatie aan, hoe zorg je voor echte integratie?

Wij Staan Op!
Studenten van het Leidse Wij Staan Op! geven een workshop over sociale toegankelijkheid, en de ervaringen die zij hebben als het gaat om inclusiviteit. Er zijn steeds meer studenten met een functiebeperking. Welke behoeften hebben zij? Welke meerwaarde brengen zij mee? Hoe kan je de universiteit toegankelijker maken? Niet alleen door het verwijderen van drempels!

New Urban Collective
Leden van New Urban Collective, een organisatie van studenten en young professionals met diverse culturele achtergronden, gaan in hun workshop met studenten concrete creatieve ideeën ontwikkelen voor campagnes, evenementen en acties voor meer diversiteit..

Kathryn Bentley
Kathryn Bentley, theaterprofessional en een gecertificeerd diversiteits- en inclusietrainer, dompelt in haar workshop deelnemers onder in interactieve theateroefeningen die hen uitdagen het begrip systematische onderdrukking te verkennen.

Meer informatie

Laatst Gewijzigd: 17-11-2016