De Universiteit Leiden lanceert het Mentornetwerk!

Weet jij nog niet wat je wilt gaan doen na je studie? Vind je het moeilijk om de juiste master te kiezen? Of wil je graag meer weten over werken bij een specifiek bedrijf of in een bepaalde sector?

Via het Universiteit Leiden Mentornetwerk kun je snel een eenvoudig advies vragen aan ervaren alumni die ooit voor dezelfde keuzes stonden. Of het nu gaat om een eenmalig telefoongesprek, een keer een ontmoeting bij een kop koffie of een bezoek aan hun werkplek. De alumni in het mentornetwerk hebben zichzelf aangemeld als mentor en helpen je graag met de vragen die je hebt. Hun ervaring en onafhankelijke blik kan je waardevolle, nieuwe inzichten opleveren.


Hoe werkt het?

Het Mentornetwerk is een online portal die overzichtelijk weergeeft wie je kunt benaderen. Door middel van zoektermen en zoekfilters kun je zoeken naar een alumnus die jou vragen kan beantwoorden en hem of haar een mentorverzoek toesturen. 

Voor wie en waarom?

Alle studenten en net afgestudeerden/jonge alumni kunnen gebruik maken van deze portal voor:

 • sollicitatie- en loopbaantips van Leidse alumni

 • informatie over een specifieke sector, organisatie en/of functie

 • vragen over studie- en Masterkeuze

Hoe meld je je aan?

 1. Meld je aan op www.mentornetwerk.universiteitleiden.nl/

 2. Nadat je je account hebt geactiveerd, vul je jouw profiel in. Dit kan eventueel eenvoudig a.d.h.v. van jouw LinkedIn-profiel

 3. Aan de hand van verschillende zoekfilters kan je op de portal zoeken naar een mentor (ervaren alumnus) met wie je graag in contact wil komen.

 4. Jij als mentee benadert de mentor (de mentor kan jou niet benaderen). Als de mentor jou kan helpen, accepteert hij/zij het verzoek en kunnen jullie afspreken hoe het verdere contact zal verlopen. Dit kan per mail, telefoon, Skype of in persoon.

Vragen?

Voor vragen over het mentornetwerk kun je contact opnemen met de Career Services van de Universiteit Leiden via careerservices@sea.leidenuniv.nl.

 

Zoektips

De beste manier om binnen het online mentornetwerk naar een mentor te zoeken, is via de keyword search die je links bovenaan op de zoekpagina vindt. Om zeker te weten dat je goede zoekresultaten krijgt, geven we je de volgende tips:

 • Zoek altijd op volledige woorden, niet op delen van een woord. Dus zoek op Psychologie of Astronomy en niet op Psycho of Astro.

 • Voer een zoekopdracht zowel in het Nederlands als in het Engels uit. Sommige mentoren hebben hun profiel namelijk in het Nederlands ingevuld, en anderen in het Engels. Dit levert dus vaak verschillende zoekresultaten op.

 • Zoeken op meerdere zoektermen tegelijkertijd kan door deze termen achter elkaar in te voeren met een komma of spatie er tussen. Maar let op: er worden dan alleen resultaten getoond waarbij beide/alle zoektermen op het profiel voorkomen.

 • Gebruik de blauwe Go Back-button bovenaan een mentorpagina om van een mentorprofiel terug te gaan naar je zoekresultaten.

Laatst Gewijzigd: 12-10-2016